2013-07-02 18:22:03• hírek • Szatmar.ro

Nyolc szatmári birkózó a dunaszerdahelyi dobogón

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Remekeltek a Szatmárnémeti Sportklub/Erdődi Cetate birkózói az elmúlt hétvégén a szlovákiai Dunaszerdahelyen megszervezett nemzetközi korosztályos megmérettetésen: a 13 tagú küldöttség közül nyolcan is dobogóra állhattak.

Mi több, Madalin Bulgar (54 kg) és Sabinel Lobont (47 kg) nem talált legyőzőre, így az ő nyakukba a legfényesebb érem került. Döntőbe jutott, ám ott alulmaradt, így ezüstérmet szerzett Andrei Buzila (46 kg) és Patrick Moroz (85 kg), míg Paul Oros (28 kg), Marian Zaha (31 kg), Catalin Danga (42 kg) és Claudiu Blaga (60 kg) bronzéremmel térhetett haza. Nem járt messze ettől Pek Péter (57 kg) és Bulgar Danut (66 kg) sem, ám ők végül a negyedik helyen végeztek.

„A sok munka lassan meghozza a gyümölcsét. A fiúk ezúttal is kiválóan teljesítettek, habár a bíráskodás hagyott kívánnivalót maga után. Ez egy nagyszerű generáció, amely a soron következő gyerekbajnokságon ismét bizonyítani fog. Meggyőződésem, hogy a két országos viadalon legkevesebb négy bajnoki címet szerzünk majd. Nagy kár lenne, ha a későbbiekben nem tudnánk megtartani ezeket a birkózókat, mint az korábban történt az anyagiak hiánya miatt" - értékelt Tudor Barbul edző. A gyerek I-es országos bajnokságot (15-16 évesek) Bákóban, a gyerek II-es (13-14 évesek) ob-t pedig Szatmárnémetiben rendezik majd meg.

A hét végén a klub kadett korosztályú birkózói Torinóba utaznak egy meghívásos, 10 napos edzőtáborba, ahol a korosztályos olasz, magyar és francia válogatott is ott lesz. „Itt gyakorlatilag mi képviseljük majd a román válogatottat. A tapasztalatszerzés szempontjából ez egy nagyon hasznos edzőtábor lesz, főleg az ezen a szinten is nagyon erős magyarországi birkózóktól tanulhatunk majd nagyon sokat" - mondta Barbul. Az észak-olaszországi városba a Catalin Danga (42), Sabinel Lobont (47 kg), Madalin Bulgar (54 kg), Ovidiu Lapuste (69 kg), Cristian Sabo (76 kg) és Berei Lénárd (100 kg) biztosan indul, Patrick Moroz (85 kg) részvétele még kérdéses.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: